Bespaartips spouwmuurisolatie


Er is het nodige te besparen als de woning geïsoleerd is. Een goede verbetering en uiteraard besparing is het om de spouw te isoleren. Spouwmuurisolatie is de meest gebruikelijke manier van gevelisolatie. De kosten verdien je in ongeveer 3 jaar terug. Bovendien is dit ook e goedkoopste manier van isoleren. De kosten zijn erg laag en zo bespaar je al snel vele m2 gas per jaar.

Een andere voordeel is dat je met spouwmuurisolatie minder geluidsoverlast bent. Een muur die goed geïsoleerd is houd de geluiden buiten beter tegen.

Hoeveel de besparing is wisselt per huis. Als voorbeeld nemen we een 2-onder-1 kap huis met een grootte van 100m2 vloer oppervlak. Een besparing van 400m2 is per jaar zeker mogelijk. Dat scheelt je zo enkele honderden euro’s per jaar.

In niet elke gemeente is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor je woning. Maar ook zonder subsidie is het mogelijk om binnen 3 jaar de kosten terug te verdienen. Daarna maak je dan uiteraard winst. Het loont dus zeker om je huis goed te isoleren met spouwmuurisolatie.