muren behangen

Alvorens dat je begint met behangen, moet de muur vlak worden voorbereid voor behangen . Om dit te doen, verwijder de oude afwerklagen (oud behang, witkalk, sommige verven), geƫlimineerd kleine gebreken (scheuren) met behulp van stopverf, gevolgd door het slijpen van de oppakte. Daarna het oppervlak behandelen voor betere hechting primer aanbevolen een of twee lagen, afhankelijk van het basismateriaal.
Bij het kopen van het behang moet je eerst uitrekenen hoeveel rollen behang je nodig hebt. Om dit te doen, kunt u een plattegrond van de ruimte maken en tel het aantal rijstroken, of op de muren, kunt u de tag zetten.
Nu kunnen we beginnen met het snijden van het behang. Neem voor de lengte van het behang 5-10cm meer ruimte voor het makkelijk afsnijden bij het plafond en de plint. Smeer daarna alle banen in en sla de banen in elkaar en laat deze ongeveer 10-15 minuten inweken. Zorg dat je de banen recht plak. De eerste baan kan je het beste met een loodlijn maken.
Het behang kan je het beste met een zachte borstel van uit het midden aan wrijven. Verwijder lijmresten direct met een vochtige spons. Snij het behang aan het plafond en de vloer af. De overige banen doe je op dezelfde manier.