Wat kost een combiketel

De koste van een combiketel zijn verdeeld de cv-ketel en de installatiekosten. Hieronder lees je wat de gemiddelde kosten zijn van een cv ketel.
De prijs van een ketel is word voor een groot deel bepaals door de gaskeurlabel CW (Comfort Warm water) Hieronder staan de gemiddelde prijzen van een CW ketel. De kosten zijn exclusie installatiekosten.

CW 3 : 800 – 1200 euro
CW 4: 1000 – 1400 euro
CW 5 1200 – 1800 euro
CW 6 1600 – 2200 euro

Het is slim om bij verschillende installateurs offertes aan te vragen voor het vervangen van een nieuwe cv-ketel. Dit is altijd vrijblijvend en kost u niks.

De kosten van de installatie van een cv ketel liggen gemiddeld tussen de 300-800 euro. De installatiemonteur gaat er dan vanuit dat de cv-ketel op dezelfde plek geplaatst word als waar je oude cv-ketel nu hangt.  Gaat het om een andere plaats dan komen de kosten hoger te liggen. denk hierbij aan het leggen van nieuw leidingwerk.

Ook moet je rekening houden dat er vaak een nieuwe dakdoorvoer moet komen voor de condensafvoer. Dit zijn ook extra kosten. Een nieuwe cv-ketel kost je gemiddeld een 2200 euro. De kosten welke dan zijn meegenomen zijn:

  • voorrijkosten
  • Verwijderen oude cv-ketel
  • Installeren nieuw cv-ketel
  • Materiaal
  • Inregelen

Let erop dat de thermostaat vaak niet bij de kosten inbegrepen zit. Een thermostaat kost je gemiddeld 100 euro.